nadpis
login
DomůVandryJiné akceNástěnkaOdkazyStarý web

Vandry

Zpět do výběru kategorií
Čundr z Líšné do Roztok 12.6 2009 - 14.6 2009

Asfaltový čundr

Tak kam pojedeme? Co takhle zkusit znovu přesun do Líšné, minule ne zcela vydařený, a odtud to vzít severovýchodně na Roztoky u Křivoklátu? Souhlas.

Jedeme ve složení Hanka, Petr/Zdravotník, Žluťák, Honza a ve Zbirohu se přidal Mirek. Príma sestava – dvě kytárky. Autobus tentokrát nezklamal a dovezl nás opravdu až do Líšné. V hospodě jsme se drobet občerstvili a šli kempovat opět pod Čertovu skálu. Pěkný večer u ohýnku.

Ráno jsme posnídali a vydali se na cestu. Prvním cílem byly Broumy. Šlo se skoro pořád po asfaltu – dost otrava. V Broumech jsme chtěli navštívit Matuškův soukromý minipivovar. Bohužel bylo zavřeno a v hospodě nám řekli, že pivo z něj bude až příští pátek. Škoda. Odtud jsme pokračovali zase po asfaltu přes Kučerův mlýn a podél Oupořského potoka až k odbočce k lomu, kde jsme chtěli zakempovat. Ale moc se nám to tu nelíbilo. Nakonec jsme konečně opustili asfalt, proměnili se v kamzíky a vystoupali po mizející stezce až skoro ke Spálenému vrchu. Fuj, to byl vejšlap. Tady na ostrohu byla pěkná plošinka pod buky a tak jsme zde zůstali. Přišlo nás okouknout stádo muflonů. Jejich vůdce naštvaně zafrkal a rychle zmizeli v lese.Večer byl opět krásný a spaní také.

Ráno jsme měli dvě návštěvy. Nejprve dva houbaře, kteří v houbařském nadšení našli opodál i mnou zahozený mírně zasmrádlý špekáček a později osamělého statného srnce, který si nás z povzdálí dlouho prohlížel. Po snídani jsme vyrazili na Karlovu Ves. Zde jsme chvíli poseděli v hospůdce a pak seběhli po silnici (opět asfalt!) pěkným údolím potoka Klučná k Berounce do Roztok. V hotelu Roztoky jsme si dali pozdní oběd a spěchali na nádraží na vlak.

Červnové čundry vždy patří k těm nejlepším. Je dlouho vidět a pokud vyjde měsíc, baterku člověk vůbec nepotřebuje. Počasí se také skoro vždy vydaří. Prostě pohoda.

Ach ta klíšťata! Žluťák jimi byl úplně napaden. Našel si jich 18.

Honza

© Sprinkler 2007 - 2008| Nahoru| XHTML 1.0 Strict| Valid CSS