nadpis
login
DomůVandryJiné akceNástěnkaOdkazyStarý web

Jiné příjemné akce

Zpět do výběru kategorií
Oslavy upálení Jana Husa 4.7 2001 - 7.7 2001

Letos jsme se rozhodli opustit již téměř tradiční místo oslav upálení Jana Husa na Klikově u Suchdola nad Lužnicí. Koupačka je tam sice vopravdu super, ale ten kemp je stále méně snesitelný. Louka bez stromů a ještě za drátěným plotem, v místním občerstvení samý smažený hnusy.

Volba padla na na rybník Hejtman, blízko Chlumu u Třeboně. To místo známe již z dřívějška, stany se dají postavit v lese hned na břehu a v blízkosti se nachazí bufet s rybíma pochoutkami.

S Telecem jsme vyrazili už kolem poledne, abychom zabrali to správný místo. Cesta proběhla hladce, ještě nebyly zácpy, stavili jsme se taky na oběd v (kde to bylo, ví Telec, doplním později), kde fakt dobře vařej.

Když jsme dorazili k Hejtmanu, ukázalo se, že jsme druhý. Místo na poloostrově s houpačkou do vody už bylo zabraný. Ale kousek vedle byl taky dobrej flek. Měl jsem s sebou klubo provazu a cedulky s nápisem T.O. Dědci - Rezerve, tak jsme s Telecem tím provázkem omotali kus lesa (čekalo se asi třicet lidí), nalepili cedulky, postavili všechny dva stany, co jsme měli, a s pocitem dobře vykonané práce odešli do blízké garáže přeměněné na občerstvení na Bernarda.

Po návratu jsme se dozvěděli, že zabrání prostoru popudilo jednak rybáře, druhak správce kempu. Vše se ale kulantně vyřešilo, k spokojenosti obou stran (pravil i správce).

No a pak začali postupně přijíždět další. Nájezd dalších účastníků pokračoval ještě ve čtvrtek a v pátek, někdo zase odjel ale nakonec nás tam bylo fakt asi třicet. K naší radosti se dostavili i Jindřich s Jindřiškou a taky Šimoni ze Slap.

Počasí nám přálo, děti se ráchaly celej den ve vodě a vůbec nezlobily, gumaři jezdili na výlety a my ostatní se povalovali a občas došli k Bernardovi na jedno (dvě, tři). Takže pohoda. Drobné mrzutosti teda taky byly. Místní občerstvovací stanice nejsou dostatečně dimenzovaný, všude plno lidí, každou chvíli něco dojde. No a průserář Slimák udělal Kačerovi do Matyldy díru sekerou. Kačer to přijal statečně, i když nejdřív Čopáka přesvědčoval, že mu má koupit Matyldu novou (cca 12000,- Kč) a tu proseklou si nechat. Čopákovi se z toho dost rosilo čelo.

A pak jsme si taky v sobotu vpodvečer užili hezkou bouřku, která napáchala rozsáhlý škody v celejch Čechách i jinde v Evropě. Nám se nic nestalo, les nás ochránil a stromy naštěstí žádný nepadaly. Po dešti byly kolem stanů jezírka, ale brzo se vcucly do písku. Ze zmoklýho dříví jsme rozdělali oheň (jaká radost) a veselili se daleko přes půlnoc.

Pokud někoho zajímá, zda nás opět navštívili naši zdravotníci, tedy ano. Již v pátek kolem půlnoci na nás skočili a drželi se fest. Až někdy po druhé hodině je rozehnala značně nasraná Šebestová. Nejhůř dopad Kačer, kterej musel strašně brzo vstávat, myslím že v šest, a ráno ho jeho zdravotník nechtěl pustit ze stanu.

Žluťák


P.S.

1. Tábořiště kde jsme byli se jmenuje U brachů a kontakt je:

Marian Takác, 378 04 Staňkov 15, tel. 0333 97542

Správce: Podzimek Karel 0606 527044


2. Chodit na jídlo do Staňkova je blbost, všude je strašně narváno a za moc to nestojí, teda kvalita, mnohem lepší je dojit asi dvacet minut do hospody:

U Sandokana, Sauko Josef,

Staňkov 80,37804 tel. 0333/797561

privat Staňkov 131,37804, tel. 0333/797238


3. Jestli Vám připadá divný, proč považuju upálení Husa za důvod k oslavě, pak vězte, že on to byl, kdo vymyslel háčky a čárky a tisícům programátorů tak připravil hromadu zbytečné, otravné a špatně placené práce. Tedy : pozdě, ale přece!

© Sprinkler 2007 - 2008| Nahoru| XHTML 1.0 Strict| Valid CSS